Tämmöisen purkin pistin äskettäin uuniin ja siellä se saa muhia nelisen tuntia.

707157.jpg

½-1 kg kalaa (särkiä, ahvenia, nyt tein muikusta, kun ei ole päässyt onkimaan)

1 dl öljyä

2 rkl etikkaa

3 rkl ketsuppia

2 rkl sinappia

1½ tl suolaa

½ tl sitruunapippuria

tilliä

Perkaa kalat (suomustus, sisukset ja pää veks, särjistä ja ahvenista olen poistanut myös evät, muikuista en poistanut). Leikkaa kalat paloiksi (saksilla käy kätevästi). Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Lado puhtaaseen lasipurkkiin kalapaloja ja kastiketta. Laita purkin kansi kiinni. Laita purkki/purkit kylmään uuniin ja kytke 150 asteeseen. Anna paistua uunissa noin neljä tuntia, jonka jälkeen sammuta uuni ja anna kalan jäähtyä uunissa. Ihanaa ruisleivän päällä!

Minä tykkään että on paljon kastiketta, eikä ole liian kuivaa, joten minulla tuo yksi annos kastiketta menee ehkä puoleen kiloon kalaa, vaikka alkuperäisessä ohjeessa on 1 kg. Ja tähän tosiaan käy nuo "roskakalat" mainiosti. Yleensä teenkin särjestä, kun niitä saa hyvin mato-ongella ja ovat helppoja suomustaa. Mutta ihan hyvää tuli muikustakin.