Piti kokeilla vielä kinkkukakkua, kun melkein kaikki aineksetkin löytyi jääkaapista valmiina.
grahampaahtoleipää (6 siivua)
ruisvuokaleipää (8 siivua, koska ovat pienempiä)
kostutukseen: lihalientä
täyte:
noin 300 g palvikinkkua
vajaa 200 g valkosipulituorejuustoa
4 rkl sinappikurkkusalaattia
½ tuubia kinkkupasteijaa
1 tlk ananasmurskaa valutettuna
½ dl majoneesia
Hienonsin ja sekoitin täytteen ainekset monitoimikoneessa.
Leikkaa leipäviipaleista kuoret pois. Kostuta leipäpalat hyvin lihaliemellä. Laitoin alimmaiseksi ruisleipää, sitten paahtoleipää jne. Täytettä riitti kolmeen väliin. Käärin kakun leivinpaperiin ja laitoin jääkaappiin yön yli maustumaan, päälle laitoin painoksi leikkuulaudan.
Koristelu:
majoneesia (kevyt)
juustoraastetta
persiljaa
ohuenohuita kinkkusiivuja
kirsikkatomaattia
viinirypäleitä
Päällystin kakun majoneesilla, laitoin reunoille juustoraastetta ja koristelin päällisen. Tämä oli paljon parempaa kuin edellinen kokeiluni. Tosin ei ehkä kannata käyttää valkosipulijuustoa, sillä valkosipulin maku puski liikaa läpi (minun mielestäni). Mutta kun sitä nyt sattui olemaan jääkaapissa avattu rasia niin käytin sen pois.