Piti kokeilla vielä kinkkukakkua, kun melkein kaikki aineksetkin löytyi jääkaapista valmiina.

92598.jpg

grahampaahtoleipää (6 siivua)

ruisvuokaleipää (8 siivua, koska ovat pienempiä)

kostutukseen: lihalientä

täyte:

noin 300 g palvikinkkua

vajaa 200 g valkosipulituorejuustoa

4 rkl sinappikurkkusalaattia

½ tuubia kinkkupasteijaa

1 tlk ananasmurskaa valutettuna

½ dl majoneesia

Hienonsin ja sekoitin täytteen ainekset monitoimikoneessa.

Leikkaa leipäviipaleista kuoret pois. Kostuta leipäpalat hyvin lihaliemellä. Laitoin alimmaiseksi ruisleipää, sitten paahtoleipää jne. Täytettä riitti kolmeen väliin. Käärin kakun leivinpaperiin ja laitoin jääkaappiin yön yli maustumaan, päälle laitoin painoksi leikkuulaudan.

Koristelu:

majoneesia (kevyt)

juustoraastetta

persiljaa

ohuenohuita kinkkusiivuja

kirsikkatomaattia

viinirypäleitä

Päällystin kakun majoneesilla, laitoin reunoille juustoraastetta ja koristelin päällisen. Tämä oli paljon parempaa kuin edellinen kokeiluni. Tosin ei ehkä kannata käyttää valkosipulijuustoa, sillä valkosipulin maku puski liikaa läpi (minun mielestäni). Mutta kun sitä nyt sattui olemaan jääkaapissa avattu rasia niin käytin sen pois.