Lappapuuro, eli vispipuuro on hyvä aamu-, väli-, iltapala, tai jälkiruoka. Vaahtoutuva vaniljakastike tuo siihen ihanaa pehmeyttä. Kannattaa vain tehdä puurosta normaalia voimakkaamman makuinen.

62738.jpg

1 l vettä

4 dl puolukoita tai punaherukoita (tai muita marjoja)

½ dl sokeria

1½ dl mannasuurimoita (tummia)

1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (esim. Flora Vanilla)

Keitä marjoja 5-10 min. Jos haluat sileää puuroa, niin siivilöi marjat pois. Lisää mehuun sokeri. Sekoita kiehuvaan mehuun mannasuurimot koko ajan vispaten. Keitä puuroa 7-10 min. Jäähdytä esim. kylmässä vedessä. Vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi ja lisää samalla vaniljakastike.