Kokeilin jokin aika sitten tätä Valio Kerma-lehdessä ollutta reseptiä. Oli aivan ihania! Tuo taikinakansi oli todella hyvä ja olen ajatellut että kokeilen joskus tehdä tuolla taikinalla jotain pasteijan tyyppisiä täytettyjä nyyttejä.
Broileria taikinakuoressa Valio Kerma-lehdestä
8 annosta
Taikinakansi
100 g Valio voita (käytin leivontamargariinia)
3 dl vehnäjauhoja (laitoin puolet rouheisia sämpyläjauhoja)
1 rasia (200g) Valio Viola ruohosipuli-tuorejuustoa (laitoin kevyttä)
Kasvistäyte
3 (200g) porkkanaa
pala (150g) purjoa
2 rkl Valio voita
suolaa, pippuria myllystä
½ dl persiljaa
Alle
8 kpl hunajamarinoituja ohuita broilerinfileitä
1 rkl Valio voita
Voiteluun
munaa
Nypi jauhot voihin. Lisää tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä hetki jääkaapissa.
Raasta porkkanat karkealla terällä ja hienonna purjo. Kypsennä kasvikset voissa pannulla sekoitellen. Mausta. Lisää hienonnettu persilja. Paista fileet voissa paistinpannulla lähes kypsiksi. Aseta fileet leivinpaperille uunipellille. Jaa täyte fileiden päälle. Kauli taikina suorakaiteeksi (n. 50x22cm). Jaa taikina 8 osaan. Nosta taikinalevyt broilerien päälle vinottain. Taita reunat vähän fileiden alle. Voitele taikinan pinta. Paista 200 asteessa n. 20 min. Tarjoa raikkaan salaatin ja etikkasäilykkeen kanssa.
Yllä vaihekuvaa kokoamisesta ja alla kypsä tasku aukileikattuna.