Muutamaa päivää vajaa vuosi sitten tein pääsiäiseksi rahka-murupiirakkaa, joka oli todella hyvää. En vaan ole muistanut tehdä sitä sen jälkeen! Nyt taas pääsiäisen alla tulee rahkaherkut mieleen ja leivottiinkin pojan kanssa sama piirakka, mutta hieman muunnellen ja entisestään parannellen.

Tosin leivontaintoni meinasi tyssätä heti alkuunsa, kun taas pojalla sitä intoa oli hieman liikaakin. Olin koneella kirjoittamassa reseptiä ylös. Leivontatarvikkeet olin jo nostanut valmiiksi pöydälle. Poika touhusi innoissaan, että nyt leivotaan ja minä huutelin, että "odota, älä koske vielä mihinkään, tehdään sitten yh... "

RÄKS!

-"MIKÄ? MIKÄ SE OLI?"

Pojan hiljainen ääni "tuu kattoo..." ja poistuu huoneeseensa.

Siellä oli kennollinen munia lattialla ja penkillä, kaikki rikki! Penkillä olleet kolme munaa pelastin kulhoon, muut olivat suorastaan räjähtäneet lattialle. Siivosin keittiön enkä tiennyt itkeäkö vai nauraa. Mutta saatiin sitten kuitenkin piirakka leivottua, vaikka kyllä siinä  pikku kommelluksia sattui vielä matkan varrella. Vaan ei niistä nyt sen enempää. Niin että tiedoksi vaan Janskille, joka ihmettelee miten rauhallinen ja kiltti meidän poika on, kun sen kanssa pystyy leipomaan, että ei se aina ihan helppoa olekaan, mutta mukavaa silti! ;)

Alkuperäinen ohje siis yllä olevasta linkistä ja tässä se hieman muunneltuna, miten nyt tein.

490738.jpg

Pohja:

6 dl  vehnäjauhoja

2 dl kookoshiutaleita

4 dl  sokeria

1 tl   leivinjauhetta

½ tl   suolaa

250g sulatettua margariinia

1 prk kermaviiliä

1       muna

Täyte:

1 prk (iso) säilykepersikoita

2 prk maitorahkaa

1½ dl sokeria

2      munaa

1 tl   vanilliinisokeria

2 tl sitruunajauhetta (Kotigastronomi)

Sekoita kuivat aineet, lisää sulatettu ja jäähdytetty rasva. Ota osa (ehkä noin kolmasosa) erilleen piirakan päälle laitettavaksi. Lisää lopputaikinaan kermaviili ja muna. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Kuutioi persikat ja sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele lopuksi muruseos päälle. Paista +175 asteessa noin 45 min.