Kaurahiutaleet tuovat mukavaa vaihtelua piirakkapohjaan. Tätä pohjaa ei tarvitse vatkata, sekoitetaan vain kaikki sekaisin.
Pohja:
50 g sulatettua margariinia
1 dl Flora ruoka 7%
1 muna
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1½ dl kaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Päälle:
noin 4 dl puolukoita (muutkin marjat käy)
1 prk kermaviiliä
3/4 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
Sekoita sulatettu rasva, kerma ja muna. Lisää sokeri ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa +200 asteisen uunin keskitasolla 10 min.
Sekoita täytteen aineet keskenään. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle kermaviiliseos ja marjat. Jatka paistamista 20-30 min.