Jos olisin kouluruoka, olisin

Ideakeittiön kouluruokatesti: olen kanaviillokki ja mustaviinimarjahyytelö

Kanaviillokki ja mustaviinimarjahyytelö
Minusta on vaikea ottaa selvää!

Tee sinäkin
Ideakeittiön kouluruokatesti

 

Juuri kanaviillokkia kouluruokailusta kaipaankin! Ja tillilihaa...

Silloin kun itse olin koulussa, oli ruokalistalla paljon liharuokia, mm. karjalanpaisti, tilliliha, stroganoff, merimiespihvi, kanaviillokki... Nykyään koulujen ruokalistalta ei taida löytyä kokoliharuokia kuin possunsuikale- ja broilerisuikalekastike? Maksaruoat ovat myös poistuneet (melkein?) kokonaan, ennen oli jauhemaksakastike, jauhemaksapihvit, maksalaatikko.

Kaikkien lempiruokaa oli makaronilaatikko, mutta minä en tykännyt siitä. Koulussa (ala-asteella) se oli vetistä lillua, enkä ymmärtänyt miten toiset söivät sitä monta lautasellista. Spagetitkin olivat aina semmoisia kastemadon paksuisia, ja astian pohjalla oli vettä.

Eka koulupäivänäni oli ruokana pinaattikeittoa. Meillä ei kotona ollut koskaan ollut ollut pinaattikeittoa ja tuntui että oksennan. Olin kuitenkin aina kiltti tyttö, enkä uskaltanut olla syömättä, vaikka tuntui etten saa sitä millään alas. Myöhemmin opin pitämään pinaattikeitosta ja muistan kuinka laitoin aina ystäväni-kirjoihin lempiruokaa kysyttäessä: pinaattikeitto. :)

Tokaluokalla sitten en millään saanut yhtä ruokaa alas, vaan istuin lautanen edessäni koko välitunnin ajan, kunnes opettaja sanoi, että saat jättää syömättä. Tämä ruoka oli muikkukeitto, enkä sitä ole sen koommin syönyt. Niin, sääntönä oli, että ruokaa ei saanut jättää ja muistelisin jopa niinkin, että opettaja laittoi annoksen lautaselle, ainakin tuon muikkukeiton laittoi, sen muistan.

Mitä sinä muistat kouluruokailusta? Mikä oli lempiruokaasi? Entä inhokkiruokasi?