Jääkaappi alkaa olla täynnä jos jonkinlaista säilykettä ja hilloa. Olispa ihanaa jos olis semmonen koko korkea viileäkaappi, jonne sais säilöä mielin määrin kesän ja syksyn satoa ja mahtuisi säilyttämään tuoreitakin juureksia ja vihanneksia enemmän. Tässä kahdenlaista salaattia, kumpikin todella hyviä.
Sinappinen kurkkusalaatti<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1 kg kurkkua
3 sipulia
2 punaista paprikaa
2 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa
4 dl vettä
2 tl suolaa
3 dl sokeria
2 tl sinappijauhetta
1 dl vehnäjauhoja
2 tl currya
Leikkaa kurkut ja paprikat pieniksi kuutioiksi tai raasta ne monitoimikoneella karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipulit. Mittaa kattilaan etikka, vesi, suola, sokeri ja hienonnetut kasvikset. Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Sekoita vehnäjauhot ja sinappijauhe keskenään ja sekoita seos pieneen vesimäärään. Suurusta kiehuva kasvisseos vehnäjauho-sinappijauheseoksella. Keitä 10 - 15 minuuttia. Mausta valmis salaatti currylla. Kaada salaatti kuumana lasitölkkeihin.
Ohjeella valmistuu 1 l kurkkusalaattia. Säilytyslämpötila alle+10 C°.
Kesäkurpitsa-kurkkusalaatti
1 kg avomaankurkkuja
1 kg kesäkurpitsaa
500 g sipulia
200 g omenoita
200 g punaista paprikaa
tilliä
Mausteliemi:
1 1/2 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa
1 dl vettä
3 dl hunajaa
2 tl suolaa
1 rkl sinappijauhetta
Leikkaa kasvikset ja omenat pieniksi kuutioiksi tai raasta ne karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipulit. Mittaa kattilaan mausteliemen aineet ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kasvikset, omenakuutiot/raaste sekä hienonnettu sipuli. Keitä hiljalleen kunnes seos sakenee. Lisää hienonnettu tilli. Tölkitä kuumana. Säilytyslämpötila alle +10° C.