Minusta on tullut hirveän laiska ruoanlaittaja ja teen kaikkea nopeaa, helppoa ja yksinkertaista. Ystävänpäivän kunniaksi näin vähän enemmän vaivaa ruoan eteen ja tein alkusalaatin, pääruoaksi lohimureketta ja jälkkäriksi sydänleivokset.

1327081.jpg

Sydämellinen katkarapusalaatti

salaatti, kurkku, tomaatti pohjalla

kalaliemessä keitettyä sydänmakaronia

katkarapuja

Creme Bonjour Salade & Apéritif -tuorejuustopaloja, valkosipuli&yrtit

 

1327079.jpg

Sydän lohimurekkeet

Tehty samalla ohjeella kuin aikaisemminkin täällä ja paistettu silikonisessa sydän muffinivuoassa. Kannattaa muuten uskoa ohjetta ja kypsentää vesihauteessa! Mua laiskotti ja mietin, että ei kai sillä vesihauteella oo siinä mitään merkitystä ja työnsin muffinivuoan suoraan uuniin. Saatiin sitten lohikohokkaita! Vähänkös säikähdin kun kurkkasin uuniin ja lohisydämet hipoivat uunin ylävastuksia!

Lisänä puolukkakastike, joka löytyy tuosta samaisesta linkistä, sekä pinaatti-perunamuussia.

 

1327086.jpg

Ystävänpäiväleivokset

Kokosin leivokset samaiseen sydän muffinivuokaan kuin lohimurekkeet, mutta tein nämä siis jo aiemmin valmiiksi. Kääretorttulevystä tein sydänpohjat vuoan pohjalle ja päälle. Väliin tein seoksen Flora vanillasta, rahkasta ja mansikkahillosta ja hyydytin liivatteella. Annoin hyytyä jääkaapissa, kumosin ja pursottelin mansikkakermavaahdolla. Koristeeksi laitoin muotilla tekemiäni marsipaanikukkia. Leivokset nostin paperisiin viinerivuokiin.