Leivän leivonta jatkuu! Vuorossa focaccia-leipä. Karkea suola päällä maistuu mukavasti suussa. Kannattaa kuitenkin jättää suurimmat kokkareet laittamatta tai ainakin syömättä. :)
4 dl vettä
25 g hiivaa
½ dl oliivi- tai rypsiöljyä
1 tl suolaa
n. 1 l vehnäjauhoja
Pinnalle:
oliiveja
2 rkl öljyä
karkeaa suolaa
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, suola ja jauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kohota peitettynä noin 40 min.
Rouhi oliivit. painele taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Tee jauhotetulla sormella taikinaan tiheään pieniä kuoppia. Jaa oliivit kuoppiin. Voitele pinta öljyllä ja ripottele suola pinnalle.
Paista leipä uunin keskiosassa 250 asteessa noin 15 min.