... eikä muuten ihan pikkusen, vaan todella paljon paremmat kuin kaupan kalapuikot! Äiti ja isä ovat saaneet verkoista tänä talvena hyvin kalaa ja toivat meille pari kuhaa, josta toisesta tein kalapuikkoja. Äiti teki kalan jo valmiiksi ruodottomaksi ja nahattomaksi, joten sen jälkeenhän tämä oli ihan pikaruokaa. Mies sekoitteli ihanan kylmäkastikkeen ja muussi tehtiin tällä kertaa Mummonmuussi-jauheesta.

Lapset tykkäsivät älyttömästi ja poika sanoi, että mummun kala on paljon parempaa kuin kaupan kala! Ja maistuivat toki aikuisillekin, sen mitä kerettiin maistella, kun lapset rohmusivat suurimman osan! :)

1327076.jpg

Kalapuikot

1 kuha fileoitu nahattomaksi ja ruodot poistettu

kananmuna

korppujauhoja

suolaa

sitruunapippuria

mustapippurirouhetta

Leikkaa kuhafileet puikoiksi ja pyörittele kananmunassa, jonka rakenne rikottu. Pyörittele sen jälkeen mauste-korppujauhoseoksessa ja paista pannulla margariini-öljyseoksessa kypsiksi.

 

Kylmäkastike

1 prk creme fraichea

sitruunan mehu

tilliä

sinappia

mustapippuria