Edelleen hiiligrillillä grillaillaan, kuten värityksestä näkyy ;)
Broilerin rintafileet
maustamatonta broilerin rintafilettä
marinadi: 1 dl öljyä
½ sitruunan mehu
3 rkl makeaa chilikastiketta
mustapippuria
Sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita broilerifileet muovipussiin, kaada marinadi joukkoon, anna maustua jääkaapissa muutama tunti. Valuta ylimääräinen marinadi fileiltä pois, grillaa kypsäksi.
Grillatut maissintähkät
esikeitettyjä maissintähkiä (esim. Pirkka)
voisulaa
Grillaa maissintähkiä noin 6 minuuttia, valele voisulalla.
Juusto-perunanyytit
Nämä syntyi meillä jämäruoista, eli eilisistä keitetyistä perunoista ja juuston jämistä.
keitettyä perunaa
perunamaustetta (Kotigastronomi)
juustoa (meillä oli mm. valkohomejuustoa, valkosipulituorejuustoa, edamia)
alumiinifoliota
loraus öljyä
Viipaloi keitetyt perunat ja asettele ne kaksinkertaisen alumiinifoliopalan päälle, jolle olet lorauttanut hieman öljyä. Ripottele päälle perunamaustetta (tai muita mausteita) ja laita päälle haluamaasi juustoa. Sulje nyytiksi ja grillaa joitakin minuutteja. (vaikea sanoa mitään aikoja, riippuu grillin kuumuudesta)
Aurajuusto-tomaatit
tomaattia
valkosipulia
sitruunapippuria
basilikaa
aurajuustoa
alumiinifoliota
Leikkaa tomaatista kansi pois, koverra siemenet pois. Ripottele tomaatin sisälle mausteet ja puristettua valkosipulia. Täytä aurajuustolla ja laita kansi takaisin. Kääri tomaatti folionyyttiin ja kypsennä grillissä.
Kastikkeeksi ruoille tein cheddar- ja valkosipulidippikastikejauhetta (Kotigastronomi) sekoitettuna Flora fraicheen.