Sainpa itsekin vähän kalasaalista. Kolmannella virvelin heitolla nappasi hauki, jolla painoa 900g. Ei ihan vedä vertoja mummun saaliille, mutta kyllä tästäkin jo ruokaa riittää pikkuperheelle.
Tässä kuvasarja hauen perkaamisesta ja fileoimisesta, jos joku sitä arastelee tehdä. Ihan simppeli homma, kun on hyvät välineet.
Suomusta hauki. Suomustusraudalla se käy kätevästi.
Avaa kalan vatsa terävällä puukolla...
... ja poista sisälmykset, sekä pää.
Fileoi kala terävällä fileointiveitsellä. Kuljeta veistä selkäruotoa pitkin, niin että puukon terä napsuu selkäruotoa vasten.
Tee sama toiselle puolelle. Itse tykkään tehdä sen näin päin ja silloin lähtee suuri osa kylkiruodoistakin pois. Toinen tapa on poistaa selkäruoto kalan ollessa leikkuualustalla selkäruoto ylöspäin.
Ihan nätit fileet tuli, vaikka tämä taisi olla ensimmäinen kerta kun fileoin haukea. Lohta olen kyllä jonkun verran fileoinut aikaisemmin ja samalla periaatteellahan se sujuu muillakin kaloilla.
Poista vielä jäljelle jääneet kylkiruodot. Suurin osa lähti jo tuossa fileointivaiheessa. Voit myös poistaa evät.