Perjantai-iltana harmittelin, kun en ollut muistanut ja kerennyt keittää pojalle lappapuuroa, vaikka olin luvannut. Sitten muistin Jennan marja-ruisvaahdon, jota olen joskus kauan aikaa sitten tehnyt. Niin nopeaa, kevyttä, terveellistä ja HYVÄÄ! Lisäisin kyllä ohjeeseen ½ dl vettä, sillä mielestäni saisi olla vähän löysempää.

167612.jpg

Marja-ruisvaahto 4 annosta

1½ dl sihtiruisjauhoja

2 dl kiehuvaa vettä (kannattaa laittaa 2½ jos haluaa löysempää)

4 dl pakastemarjoja (minulla 2½ dl vadelmia ja 1½ dl punaherukoita)

½-3/4 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

Mittaa jauhot kulhoon ja kaada kiehuva vesi päälle. Vatkaa sähkövatkaimella sekaisin. Lisää sokerit ja jäiset marjat ja vatkaa vaahdoksi.