Sain kunnian tehdä täyte- ja voileipäkakun appiukon 60v. juhliin. Vähänkös minua jännitti tämä tärkeä tehtävä.... jotka ovat seuranneet blogiani pitempään, tietävät epäonniset kakuntekoni, huonon pursotustaitoni ja epävarman koristeluni... Jenna-siskohan on tehnyt nykyään kakut kaikkiin meidänkin juhliin. Mutta rohkeana tartuin kiinni haasteeseen ja päätin ylittää itseni. Ja onnistuin kyllä yllättävän hyvin minuksi! Mutta pitihän sitä tietty jotain hauskaa tapahtua, mutta onneksi se ei jäänyt näkymään lopputulokseen. ;)

926339.jpg

Tässä siis ensin täytekakku. Ihan isse värkkäsin marsipaanista ruusut ja lehdet kakun päälle muutama päivä ennen juhlaa. Juhlia edeltävänä päivänä eli eilen keitin hillosokerilla pakastevadelmista ja -mansikoista mikrossa hillon. Kakun väliin laitoin vanilliinikreemiä (1½ dl kreemijauhetta/4dl vettä) sekä tuota hilloa. Juhlapäivänä (siis tänään) koristelin kakun. Jännitin ja olin niin täpinöissäni pursotuksen kanssa. Pursotin ensin rinkulan koko kakun yläreunaan, kun muistan semmoisen vinkin jonkun kakkutaiturin blogissa joskus nähneeni. Pursotin nyt ihan rauhallisesti ja suoraan kiinni kakkuun. Tajusin nimittäin, että olen aina pursottanut kovalla vauhdilla ja ikäänkuin "ilmassa" eli liian kaukaa kakun pinnasta. Tuli oikein hyvät reunat mielestäni. Sitten nostin katseeni kakun pintaan ja tajusin että kippas kappas! -en ollut muistanut levittää ensin kermavaahtoa kakun pinnalle! No tuo reunarengas kyllä pelasti tässä tilanteessa ja sain levitettyä kermavaahdon päälle ihan nätisti, kun tasoittelin sen reunuksen samalla sinne reunapursotusten "päälle". Vähän vaikee selittää... Mutta kyllä meinasi naurattaa, että ei semmosta kakun tekoa mulla ole, etteikö jotain tapahtuis. Onneksi muu meni hyvin ja pysyttelin ihan tavallisissa peruspursotuksissa ja asettelin tekemäni ruusut ja lehdet vain kakun päälle ja tein numerot koristekuulilla. Tässä oivana apuna olivat askartelupinsetit.

926334.jpg

Voileipäkakun tein tutulla turvallisella ohjeella, mutta koska täytteen ohjetta ei suoraan täältä blogista löydy, niin laitan nyt sen tähän.

n. 400g kylmäsavulohta

2 rasiaa (á 200g) ruohosipulituorejuustoa 15%

1 tuubi lohipasteijaa

3-4 rkl kurkkusalaattia

3-4 rkl kevyt majoneesia

Hienonsin kaikki ainekset tahnaksi monitoimikoneella. Tämä täyte riittää kolmeen väliin, kun paahtoleipää kaksi isoa pakettia. Kostutus kalaliemellä.

Päälle ohuesti kevyt majoneesia, reunoille juustoraastetta ja koristeluun kylmäsavulohta, sitruunaa, kirsikkatomaattia, kurkkua, viinirypäleitä, tilliä.

926330.jpg

Kakut saivat paljon kehuja ja olen kyllä todella tyytyväinen itsekin tuotoksiini. Nyt sain vähän itseluottamusta ja oppia kakun tekoon ja uskallan taas yrittää itse useammin.