Taatelikakku on mielestäni paras joulukakku! Tämä on äitini resepti ja sillä minäkin teen. Annoksesta tulee yksi iso kakku tai kaksi pienempää. Minä tein vähän "vajaan" ison kakun, sekä yhden ihan pikkuisen itselle maistelukakuksi. Isomman vien jouluna mummolaan, kun menemme sinne joulun viettoon. Toivottavasti on yhtä hyvää kuin äitin tekemä!

306604.jpg

1 pkt taatelia

3 dl vettä

2 dl sokeria

200 g margariinia

2 munaa

1 tl soodaa

1 tl leivinjauhetta

1½ tl vaniljasokeria

3½ dl vehnäjauhoja

Mittaa vesi kasariin, lisää taateli ja keitä kunnes massa hajoaa. Lisää lämpimään soseeseen sokeri ja rasva. anna seoksen jäähtyä.

Vatkaa munat joukkoon ja lisää jauhot, joihin kuivat aineet on sekoitettu. Paista +175 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti.

(tuo kakkukategoria ainakin on ihan sekaisin, joten luon nyt uuden kategorian kuivakakuille. Laitan kategoriat kuntoon sitten joulun jälkeen)