Jauhelihakastikkeita on varmaan yhtä paljon erilaisia kuin on tekijöitäkin. Tässä yksi tyyli. Jotenkin olen taas onnistunut saamaan kuvasta tosi huonon, sillä kastike oli oikeasti ihanan näköistä, sillä cheddar-sulatejuusto värjäsi sen ihanan kellertäväksi. Pitäisi tosiaan opetella tuota lähikuvausta paremmin!

67949.jpg

400 g sika-nautajauhelihaa

1 sipuli hienonnettuna

2 valkosipulinkynttä

1 tl suolaa

1 tl paprikajauhetta

1 tl mustapippurirouhetta

2 rkl vehnäjauhoja

n. 4 dl vettä

2-3 rkl tomaattipyrettä

1-2 rkl sinappia

1 rkl soijakastiketta

100 g sulatejuustoa (cheddar 9%)

Ruskista jauheliha, lisää hienonnetut sipulit. Lisää mausteet. Ripottele jauhelihan päälle jauhot, sekoita ja anna "imeytyä" joukkoon. Lisää vettä vähitellen, että kastike on sopivan paksuista. Mausta tomaattipyreellä, sinapilla ja soijalla. Lisää sulatejuusto ja anna sulaa joukkoon. Hauduta muutama minuutti. Tarkista maku. Tarjoile esim. keitetyn spagetin kanssa.

Keitän spagettia tarkoituksella liikaa, että sitä jää ja teen seuraavana päivänä spagetti-jauhelihavuoan. Laitoin jo nyt, kun spagetti oli vielä lämmintä, sen kerroksittain lopun jauhelihakastikkeen kanssa uunivuokaan. Maustoin jauhelihakastiketta vielä hieman potkuisemmaksi lisäämällä siihen vähän chilijauhetta. Huomenna valmistan vain juustokastikkeen, kaadan sen päälle ja paistan uunissa. On tosi namia!