Grillikauden avajaiset vappuna. Grillasimme pallogrillissä kasvis- ja kanavartaita. Lisäksi oli peruna- ja tonnikalasalaattia. Piti leipoa itse patonkejakin, mutta unohdin... :( No olihan tuossa jo syömistä tarpeeksi.

74854.jpg

Kasvisvartaissa meillä oli:

kesäkurpitsaa

paprikaa

sipulia

kirsikkatomaattia

herkkusieniä, joiden sisällä aurajuustoa ja päälle kääritty pekonia

Grillauskastikkeen sekoittelin seuraavista aineksista, jonkinlainen loraus kutakin:

sinappi

ketsuppi

soija

grillausmauste

pippurisekoitus

öljy

vesi

74853.jpg

Suunnitelmissa on vihdoin tänä kesänä ostaa kaasugrilli, jospa sitten grillaustulos olisi hieman tasalaatuisempi!  Mutta kyllähän pallogrillauksessa on se oma tunnelmansa ja jännityksensä! ;)

Kanavartaat tein broilerin minuuttipihveistä. Leikkasin ne pituussuunnassa 2-3 osaan ja pujottelin pitkulat liotettuihin grillitikkuihin. Valitettavasti kuva jäi ottamatta.

Grillauskastike kanavartaille:

ananasmehua

öljyä

soijaa

currya

sitruunapippuria