Grillikauden avajaiset vappuna. Grillasimme pallogrillissä kasvis- ja kanavartaita. Lisäksi oli peruna- ja tonnikalasalaattia. Piti leipoa itse patonkejakin, mutta unohdin... :( No olihan tuossa jo syömistä tarpeeksi.
Kasvisvartaissa meillä oli:
kesäkurpitsaa
paprikaa
sipulia
kirsikkatomaattia
herkkusieniä, joiden sisällä aurajuustoa ja päälle kääritty pekonia
Grillauskastikkeen sekoittelin seuraavista aineksista, jonkinlainen loraus kutakin:
sinappi
ketsuppi
soija
grillausmauste
pippurisekoitus
öljy
vesi
Suunnitelmissa on vihdoin tänä kesänä ostaa kaasugrilli, jospa sitten grillaustulos olisi hieman tasalaatuisempi! Mutta kyllähän pallogrillauksessa on se oma tunnelmansa ja jännityksensä! ;)
Kanavartaat tein broilerin minuuttipihveistä. Leikkasin ne pituussuunnassa 2-3 osaan ja pujottelin pitkulat liotettuihin grillitikkuihin. Valitettavasti kuva jäi ottamatta.
Grillauskastike kanavartaille:
ananasmehua
öljyä
soijaa
currya
sitruunapippuria