Yksi perheemme lempiruuista on spagettipaistos, jonka teen ylijääneistä keitetyistä spageteista ja jauhelihakastikkeesta. Laitan ne kerroksittain uunivuokaan ja päälle teen juustokastikkeen ja ripottelen vielä pinnalle juustoraastetta. Nyt kokeilin vielä nopeampaa ja helpompaa tapaa ja tuli tosi hyvää!

(ei voi olla totta, enkö muka ole tätä laittanut koskaan tänne blogiin? ei ainakaan osunut silmään, vaikka selasin laatikko-, pasta- ja jauheliharuoat!)

418549.jpg

Teen yleensä ison satsin jauhelihakastiketta ja keitän liikaa spagettia. Ylijääneen kastikkeen maustan vielä vähän voimakkaammaksi. Sitten laitan kerroksittain uunivuokaan spagettia, jauhelihakastiketta ja spagettia ja laitan jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää. Nyt en tehnytkään juustokastiketta, vaan kaadoin vain vuokaan purkillisen Valion kolmen juuston kermaa ja ripottelin pinnalle juustoraastetta. Paistoin +225 asteisessa uunissa puolisen tuntia. On kuulkaas namia!

Olen suunnitellut tekeväni tästä joskus "aikuisten" vuokaa, eli laittaisin sekaan jalapenoa ja vaikka herkkusieniä ja/tai ananaspaloja, yms. Mutta kun tämä on poikammekin herkkuruokaa, niin olen sitten tehnyt vain tällaisen perheversion. Jos joku kokeilee tuota "aikuisten versiota", niin kertokaa oliko hyvää!