Tässäkin yksi vaihtoehto pikkujoulutarjoiluun, eli juustopöytä. Meidän juustopöytämme koostui tämmöisistä aineksista. Juustoja, keksejä, pipareita, hedelmiä ja sitten tietysti punaviiniä. Jos ei viinistä välitä, niin esim. rypälemehu käy.
Juustot:
Valio Ritari
Valio Mustapekka
Valio Viola tonnikala-kasvis tuorejuusto
Valio Viola tomaatti-basilika tuorejuusto
Euroshopper Brie
Bergader Edelpilz-sinihomejuusto
Riitan Herkku Paprika Cream kermajuusto
Ehdottomia suosikkejamme ovat Ritari ja Mustapekka ja niitä pitää olla aina juustopöydässä. Muut olivatkin sitten uusia tuttavuuksia ja niistä suosikiksi nousi Riitan Herkun paprika-juusto, joka oli todella ihanan pehmoista ja sopivasti paprikan makuista. Myös Bergader Edelpilz oli oikein hyvää sinihomejuustoa, sopivan voimakas, ei liian. Valkohomejuuston hienoutta en ole vielä oikein löytänyt, minusta se ei oikein maistu miltään... Tuorejuustothan on aina hyviä, mutta jotenkin hassulta minusta tuntuu, kun juusto maistuu tonnikalalta....
Viininä meillä oli Luna Negra. Se on yksi niistä harvoista viineistä, jotka muistan hyviksi ja osaan ostaa. Viineissä ja juustoissa (etenkin semmoisissa irtojuustoissa, joissa ei varsinasita etikettiä tai pakettia ole) on sama vika, nimittäin että kerran maistettua ja hyväksi todettua, ei enää seuraavalla kerralla muistakaan, että mikäs se olikaan se hyvä... Niinpä luon tähän uuden kategorian Juustot ja viinit, johon voin laittaa omia juusto- ja viiniarvioitani. Mielelläni otan vastaan myös teidän suosituksianne hyväksi havaitsemistanne juustoista ja viineistä ja otan niitä sitten seuraavalla kerralla kokeiluun!
Juustoja juustopöytään valitessa kannattaa valita muutama eri tyyppinen juusto. Muista ottaa juustot huoneenlämpöön pari tuntia ennen tarjoilua, jolloin juusto kerkeää lämmetä ja pehmetä sopivasti ja maut tulevat hyvin esille.