Ihan kiva ja hyvänmakuinen keitto, mutta ei kannata tehdä isolla pastalla tai sitten sitä kannattaa laittaa paljon vähemmän! Olis vaan pitänyt uskoa itseään, kun rupesin punnitsemaan kukkamakaronia ja määrä alkoi tuntua todella isolta (mulla ei ollut pienempää pastaa). Laitoin pastaa 300 g ohjeen 450 g sijaan, mutta sekin oli vielä aivan liikaa, imi kaiken nesteen (vaikka lisäilin vettä useaan kertaan) ja pataa syötiin taas! :)

172797.jpg

6 annosta

2 porkkanaa

1 pieni kesäkurpitsa

1 l kasvis-, kana-, tai lihalientä (1 l vettä + 2 liemikuutiota)

5 dl paseerattua tomaattia tai 1 tlk tomaattimurskaa

450 g putkimakaronia tms.

2 valkosipulin kynttä

1 tlk punaisia tai ruskeita papuja (n. 300 g) + 2 dl vettä

2 rkl silputtua persiljaa (laitoin kyllä desin!)

1 tl kuivattua timjamia

2 tl kuivattua basilikaa

½ tl mustapippuria

½ dl raastettua parmesaania

1 rkl sitruunamehua

(persiljasilppua koristeluun)

Leikkaa porkanat ja kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta liemi. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti / murska, makaronit, puserretut valkosipulin kynnet ja porkkanaviipaleet. anna kiehua hiljalleen 6 minuuttia.

Lisää keittoon kesäkurpitsaviipaleet ja jatka keittämistä noin 6 minuuttia, kunnes porkkanat ja pasta ovat pehmenneet. Valuta pavut, lisää ne ja 2 dl vettä kattilaan. Mausta keitto persiljalla, timjamilla, basilikalla ja mustapippurilla. Anna kiehua hiljakseem vielä noin 4 min.

Ota kattila liedeltä ja sekoita keittoon parmesaani ja sitruunamehu.

Muunnelma

Lisää keittoon halutessasi paistettua jauhelihaa tai kuutioitua kinkkua tai meetvurstia. (minä lisäsin n. 150 g jauhelihaa)

Annoksessa noin: 203 kcal, hh 30 g, prot. 17 g, rasvaa 4 g, kuitua 6 g

(Mestarikustannus Oy reseptikortit)