Tein taas yhden satsin maustekurkkua. Näitä alkaa olla jo niin monta purkkia, että alkaa riittää. Olisiko jollakulla antaa esim. jotain hyvää kurkkusalaatin ohjetta?
Nämä tein tälläisella reseptillä:
1 kg avomaankurkkuja
mustaherukanlehtiä
tillinkukintoja ja varsia
Mausteliemi:
½ l vettä
reilu 1 dl sokeria
½ rkl suolaa
½ tl kokonaisia maustepippureita
½ tl sinapinsiemeniä
1½ dl etikkaa
Pese ja harjaa kurkut juuresharjalla (piikit lähtee näin hyvin pois). Viipaloi kurkut.
Laita hyvin pestyt lasipurkit kylmään uuniin ja säädä uuni kuumenemaan +100 asteeseen. Kun uuni on kuumennut sataseen, pidä purkkeja uunissa vielä 15 minuuttia. Keitä purkin kannet.
Keitä vettä, sokeria ja mausteita noin 10 minuuttia. Lisää etikka ja kuumenna kiehuvaksi.
Lado kurkkuviipaleet puhtaisiin purkkeihin. Laita väliin muutama mustaherukanlehti ja tillinkukintoja. Kaada kuuma liemi päälle. Laita tuorekelmu purkinsuulle (jos metallikannet) ja kansi päälle. Jäähdytä ja säilytä kylmässä.
Aikaisemman satsin olen tehnyt tällä reseptillä, joka löytyi Kotimaiset kasvikset-sivuilta:
Viipalekurkut
1 kg avomaan kurkkuja
piparjuurilastuja
mustaherukanlehtiä
tillin kukintoja
Mausteliemi:
6 dl vettä
2,5 dl väkiviinaetikkaa
1 ½ dl sokeria
2 rkl suolaa
1 tl kokonaisia valkopippureita
1 tl sinapinsiemeniä
½ - 1 tl kokonaisia neilikoita
Pese kurkut ja viipaloi ne.
Lado kurkkuviipaleet, piparjuurilastut, mustaherukanlehdet ja tillin kukinnot kerroksittain puhtaisiin tölkkeihin.
Kiehauta mausteliemi ja kaada liemi kurkkujen päälle.
Anna jäähtyä ja vie kylmään.
Saa maustua vähintään viikon jääkaapissa.