Pääsiäiseltä oli jäänyt vielä iso purkki rahkaa ja etsin Valion sivuilta vinkkiä, mitä uutta siitä voisi tehdä, kun rahkapiirakoita on nyt tullut syötyä jo ihan tarpeeksi. Tähän ohjeeseen sain vielä menemään pashan teosta jääneen appelsiinimarmeladinkin ja sopii hyvin näin vapun alle! Munkeissa maistuu appelsiini kivasti. Vähän kuin ois sima ja munkki samassa paketissa! ;)

69308.jpg

30-35 kpl<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

1 prk (à 250 g) 

Valio maitorahkaa

1 1/2 dl  

vettä

50 g  

hiivaa

1 tl  

suolaa

1 dl  

sokeria

1/2 rkl  

kardemummaa

1 tl  

pomeranssinkuorta

1 1/2 dl  

appelsiinimarmeladia

1  

muna

9 dl  

vehnäjauhoja

50 g  

Valio voita


Kypsennykseen

 

ruokaöljyä


Pinnalle

 

sokeria

Lämmitä rahka ja vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon ja lisää mausteet. Lisää marmeladi, muna ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan ja lisää lopuksi pehmeä voi. Kohota taikina. Leivo se pieniksi pulliksi ja kohota pullat hyvin. Kuumenna rasva padassa. Kokeile rasvan kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Rasva on sopivan kuumaa, jos leipä tulee kauniin ruskeaksi minuutissa. Varo rasvan ylikuumenemista. Tee jokaiseen pullaan sormilla reikä ennen paistoa. Paista muutama munkkirinkilä kerralaan. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle. Sokeroi munkit lämpiminä.

Jos joku osaisi antaa hyviä vinkkejä kuinka munkeista saadaan suht symmetrisiä, niin vinkkejä otetaan vastaan! Tekemäni munkit aina paisuvat toisista kohdista ja ovat kauhean muhkuraisia.

Ja semmoinen huvittava juttu pitää vielä kertoa tuosta munkinpaistosta, että ihmettelin, kun yhtäkkiä munkit ruskistuivat kauhean nopeasti. Katsoessani lieden säädintä, huomasin, että olin isolla mahallani pyörittänyt sitä suuremmalle teholle! Vauva siis osallistuu jo mahassa ollessaan leipomiseen! Niin se on pienestä aloitettava!