Tässä uusimpia tuotoksia. Villasukat sain tänään pääteltyä ja höyrytettyä. Näistä pojan sukista ei tullut oikein nätit, kun ensimmäinen lanka ei riittänytkään molempiin sukkiin, joten jouduin purkamaan ensimmäisen sukan teräosan, tein varsista pitemmät ja teräosan tein toisella langalla. Langat taitavat olla 7 veljestä raitaa (vai moniraitaa vai coloria? jotain sinne päin) Olivat viime talven jämälankoja. En oikein tykkää noista valmisraitalangoista, sillä en saa millään onnistumaan niin, että raidat tulisivat samalla lailla kumpaankin sukkaan.

187520.jpg

2½-vuotiaan sukan tein 40 silmukalla varren ja teräosan tein 32 silmukalla, eli viimeisellä kerroksella ennen kantalapun aloitusta kavennan joka puikon alussa ja lopussa kaksi yhteen.

Olen miettinyt, olisiko kannatusta tehdä kuvalliset ohjeet vaikkapa lapsen sukan neulonnasta? Moni kun on sanonut, että osaisinpa minäkin... Se kun ei todellakaan ole vaikeaa, sitten kun sen oppii.

Minulle opetti sukan neulonnan ala-asteen opettajani, jolla olin koulunkäyntiavustajana sitten "isompana". (Toki hän opetti sen minulle jo silloin ala-asteella, mutta sen jälkeen en ollut neulonut yhtään.) Kun sen ensimmäisen sukkaparin sain tehtyä, ei paluuta enää ollut. Sen jälkeen joka syksy on sukkakuume iskenyt ja sukkia on syntynyt viimeisten kuuden vuoden aikana varmasti monta sataa paria. Tämä blogi on mahtava, kun nyt tänne saan itsellenikin muistot neulomistani sukista, useimmat kun ovat menneet muille, itselleni olen jättänyt ne huonoimmat versiot. :)

187522.jpg

Tänään sain valmiiksi kolmannen aikuisten ponchon. Lankana taas Novitan Teddy. Tähänkin virkkasin kukan. Yläkuvassa tuo kukka ja vähän vertauskohdetta, että saa käsityksen kukan koosta. Ompelin sen kiinni taas ponchon rintamukseen ja nyt keksin senkin näkymiseen paremman keinon, eli valkoinen paita alla.

187523.jpg