Kaalilaatikko on herkullista laihduttajankin ruokaa!

86225.jpg

n. 1 kg kaalia

1½ dl ohrasuurimoita

400 g jauhelihaa

mausteita (esim. pippuri, paprikajauhe, yrttimausteet) 

3 porkkanaa

1 sipuli

1 l vettä

1-2 lihaliemikuutiota

Ruskista sipuli ja jauheliha. Mausta makusi mukaan. Laita litra vettä kiehumaan suureen kattilaan, lisää siihen lihaliemikuutiot tai -jauhe. Laita ohrasuurimot kiehumaan liemeen. Niiden keittoaika on noin 20 min. Silppua kaali ja raasta porkkanat ja lisää ne liemeen ja keitä pehmeiksi. Tämä vie noin 10 min. joten kannattaa laittaa ne kattilaan suunnilleen, kun suurimot ovat kiehuneet noin 10 min. Tosin tämä ei ole ollenkaan niin nöpön nuukaa, sillä ylikypsäksi tämä ei voi mennä. Sekoita vielä jauheliha ja sipuli joukkoon ja kaada seos uunivuokaan. Paista +175 C noin 1 tunti. Tarjoa puolukoiden kera.