Meillä on vihdoin kaasugrilli! Ja ollaan grillattu joka päivä! Ihanaa kun kaikki mahtuu kerralla kypsymään, eikä ensimmäiset kerkeä jäähtyä, kun loppuja vielä paistellaan, kuten pallogrillin kanssa yleensä kävi, jos useampaa sorttia tai isommalle porukalle grillasi.
Possunsisäfile oli valmiiksi marinoitu. Siitä vain leikeltiin siivuja ja grillattiin.
Aurajuustoperunat
keitettyjä perunoita (voi tehdä raaoistakin, kypsymisaika vain pitempi)
sipulia
aurajuustoa
suolaa, valkosipulirouhetta
alumiinifoliota
Paloitellut perunat, sipuli ja murustettu aurajuusto alumiinifolioon, maustetaan ja suljetaan nyytiksi. Grillataan muutamia minuutteja.
Hunajaiset kasvisnyytit
kesäkurpitsaa
paprikaa
kesäsipulia (meillä oli punasipulia)
yrttejä tuoreena tai kuivattuna maun mukaan
hunajaa 1-2 tl/nyytti
Paloittele kasvikset alumiinifoliopalan päälle, lisää yrttejä, valuta hunajaa päälle. Sulje nyytiksi ja grillaa muutama minuutti.
Grillin ylätasolla kypsyi esipaistettu patonki. Onnistuu myös hiili- tai puugrillissä, kun patongin käärii folioon. On sitten lämmintä leipääkin.