Tämä on aivan ihana piirakka ja alunperin tehty raparperista, mutta koska raparperini ovat vielä sen verran pieniä, niin tein sen omenasta. Alkuperäisessä ohjeessa käytetään vaniljakastikeaineksista tehtyä kastiketta, mutta minä tein kastikkeen vanilliinikreemijauheesta. Miksei kastiketta voisi tehdä myös itse, jos haluaa tehdä "vaikeimman kautta".  ;)

89427.jpg

uunipellillinen

4 munaa

4½ dl sokeria

150 g sulatettua margariinia

3/4 dl ruokakermaa

6 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

Päälle

1 pss vaniljakastikeaineksia

raparperipaloja / omenalohkoja

fariinisokeria

kanelia

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu margariini, kerma sekä kuivat aineet. Levitä taikina uunipannulle. Valmista vaniljakastike pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä taikinan päälle. Laita raparperipalat kastikkeen päälle. Ripottele pinnalle fariinisokeria ja kanelia. Paista + 200 C n. ½ tuntia.

Tarjoile esim. vaniljajäätelön tai Flora vanillan kanssa, tai niin kuin tässä: Flora vispiä maustettuna sokerilla ja kanelilla.