Tämä on aivan ihana piirakka ja alunperin tehty raparperista, mutta koska raparperini ovat vielä sen verran pieniä, niin tein sen omenasta. Alkuperäisessä ohjeessa käytetään vaniljakastikeaineksista tehtyä kastiketta, mutta minä tein kastikkeen vanilliinikreemijauheesta. Miksei kastiketta voisi tehdä myös itse, jos haluaa tehdä "vaikeimman kautta". ;)
uunipellillinen
4 munaa
4½ dl sokeria
150 g sulatettua margariinia
3/4 dl ruokakermaa
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
Päälle
1 pss vaniljakastikeaineksia
raparperipaloja / omenalohkoja
fariinisokeria
kanelia
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu margariini, kerma sekä kuivat aineet. Levitä taikina uunipannulle. Valmista vaniljakastike pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä taikinan päälle. Laita raparperipalat kastikkeen päälle. Ripottele pinnalle fariinisokeria ja kanelia. Paista + 200 C n. ½ tuntia.
Tarjoile esim. vaniljajäätelön tai Flora vanillan kanssa, tai niin kuin tässä: Flora vispiä maustettuna sokerilla ja kanelilla.