Tätä rahkapiirakkaa meillä kotona on ollut joka pääsiäisenä, joten sitä on pakko tehdä omallekin perheelle. Terveisiä omalle äidille!

61710.jpg

Pohja:

2½ dl maitoa

25 g  hiivaa

½ tl   suolaa

3/4dl sokeria

2 tl   kardemummaa

n.7dl vehnäjauhoja

75 g  pehmeää margariinia

Täyte:

2 tlk  maitorahkaa

2 dl   kermaa (Flora ruoka 7%)

1½ dl  sokeria

2       munaa

1 dl    rusinoita

2 tl    vaniljasokeria

1        sitruunan mehu

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää muut aineet vatkaimella sekoittaen. Kun seos on sakeaa, lisää pehmeä rasva ja loput jauhot käsin sekoittaen. Alusta taikina tasaiseksi. Kauli taikina leivinpaperille uunipannun kokoiseksi levyksi ja anna kohota liinan alla.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä kohonneen pohjan päälle. Paista 225 asteessa noin 20 min.