Enpä ole ennen käyttänyt kesäkurpitsaa leivontaan. Netistä kuitenkin löytyi useitakin versioita kesäkurpitsakakuista. Tämä ohje kuullosti hyvältä. Ihan syötävää se olikin, mutta olisin kyllä kaivannut enemmän makeutta kakkuun! Varmaan jos laittaisi desin tavallista sokeria lisäksi, niin olisi jo makeampaa. Mutta kuorrutus on aivan ihanaa! Suunnittelen jo tekeväni porkkanakakun, johon teen tuon kuorrutteen, se on todella hyvää!

161403.jpg 

Kesäkurpitsakakku
<?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" /><?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
4 munaa
2 dl fariinisokeria
200 g margariinia tai voita
5 dl raastettua
kesäkurpitsaa
1 tlk (227 g)
ananasmurskaa
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
1/2 tl jauhettua
kardemummaa
1 tl suolaa
1 1/2 dl rouhittuja
hasselpähkinöitä

Kuorrutus:
200 g maustamatonta
tuorejuustoa
1 prk (250 g) maitorahkaa
2 dl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua
1 sitruunan hienoksi
raastettu kuori

Koristeeksi:
raastettua sitruunankuorta

1. Pane uuni lämpiämään
175 asteeseen. Sulata margariini
ja siirrä se odottamaan.
Vatkaa munat ja sokeri
kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää jäähtynyt margariinisula,
kesäkurpitsaraaste ja valutettu
ananasmurska.

2. Sekoita yhteen kaikki kuivat
aineet ja lisää ne taikinaan.
Sekoita tasaiseksi.

3. Voitele irtopohjavuoka
(halkaisijaltaan 23 cm) ja kaada
taikina siihen. Paista kakkua
uunin alaosassa noin
tunnin ajan. Peitä kakku leivinpaperilla,
jos sen pinta
näyttää saavan liiaksi väriä.

4. Irrota vuoan reunat ja anna
kakun jäähtyä.

5. Sekoita kuorrutuksen aineet tasaiseksi tahnaksi. Levitä
se jäähtyneen kakun
päälle ja koristele raastetulla
sitruunankuorella.

Vinkki! Mehevän kakun maku
vain paranee muutaman päivän
säilytyksestä. Kuorrutus onnistuu
myös kevyttuorejuustosta.

Koti ja keittiö 9/2003

161404.jpg