Voi että tästä tulikin hyvä kakku, vaikka itse sanonkin. Mustikasta tulee kyllä kauniin värinen kakku. Nämä mustikat olivatkin todella mustia.

172806.jpg

Pohja:

10 kpl digestive-keksiä

50 g sulatettua margariinia

Hienonna keksit, kaada joukkoon sulatettu margariini ja sekoita. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele keksi-rasvaseos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottelemaan.

Täyte:

2 dl mustikoita

1½-2 dl sokeria

1 prk Flora Vanillaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa (Hovi 2%)

3/4 dl marjamehua

3 tl liivatejauhetta (tai 6 liivatelehteä)

Survo mustikat ja sokeri esim. sauvasekoittimella. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi. Sekoita mustikkasurvos ja tuorejuusto hyvin sekaisin. Lisää vanillavaahto. Kiehauta mehu ja liota liivatejauhe siihen. Lisää liivateliemi seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään muutama tunti. Kierrä veitsellä vuoan reunoja pitkin, että irtoaa vuoasta. Avaa ja poista vuoan reunat, siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele mielesi mukaan. Itse heittelin vain pinnalle tuoreita mustikoita.

 

172807.jpg