Tehtiin pitkästä aikaa pizzaa Pizza Prontolla. Sillä tulee kuin pizzerian pizzaa. Meillä kyllä syödään pizzaa melko usein, sillä mies on varsinainen pizza-addikti! ;) Hän tekeekin meillä aina pizzat. Yhdessä olomme aikana (n. 6v.) en ole kyllä montaa kertaa pizzataikinaa tehnyt! Prontossa tehtävään pizzaan kannattaa tehdä sitkeä kiinteä taikina, ettei se leviä kuin jokisen eväät... tulee paha sotku... kantapään kautta opittu...  ;)

Jos et omista prontoa, niin samantapaiseen lopputulokseen pääset paistamalla pizzat uunipellin päällä, jonka olet ensin kuumentanut kuumassa uunissa. Mieluiten laita kaksi uunipeltiä päällekkäin ja ylösalaisin, kuumenna ne uunissa +250-300 C. Paista pizza päällimmäisen pellin pohjan päällä. (tulipas paljon peetä!) Tässä täytyy vain olla varovainen, ettet polta itseäsi!

179853.jpg

Täytteenä tässä pizzassa kebablihaa, ananasta, jalopenoa, sipulirenkaita, aurajuustoa (pizza ei ole pizzaa ilman auraa!) ja juustoraastetta. Tomaattikastike tehtiin valuttamalla ensin tomaattimurskaa, lisäämällä siihen puristettuja valkosipulin kynsiä ja pizzamaustetta ja soseuttamalla koko seos sauvasekoittimella.

Tein tässä tieteellistä kokeilua. Eli kun on kahdenlaista koulukuntaa, toisen mukaan juustoraaste tulee päällimmäiseksi, toisen mukaan täytteiden alle. Tässä vasemmalla on juusto alla ja oikealla puoliskolla juustoraaste on päällimmäisenä. Ulkonäkö on ehkä kauniimpi oikealla puolella, mutta vasemman puoliskon kohdalla huomasin, että kaikki täytteet maistuivat siitä paljon paremmin! Syödessä erottui selvästi kebabin maku, sipulin maku ja aurajuusto. Missä juusto oli päällimmäisenä, täytteiden maut sekoittuivat, eikä mikään oikein erottunut erikseen. Alan kyllä tästä lähtien laittaa juuston alle!