Nyt alkoi meillä kevyt keittoviikko! :) Alkajaisiksi sosekeitto kukkakaalista, mausteena curry. Ohje on semmosista reseptikorteista, joita minulle joskus tuli kuukausittain. Ennen olen tehnyt keiton ilman tuota ranskankermaa ja minusta se on ollut parempaa niin.

169070.jpg

4 annosta

½-1 kukkakaali n. 400g

1 peruna, miel. jauhoinen

7 dl kasvislientä

1 rkl currya

1 dl ranskankermaa tai smetanaa

2 tl sitruunamehua

ripaus suolaa tarvittaessa

1 dl leipäkrutonkeja

pikku nippu ruohosipulia

Huuhtele kukkakaali ja jaa se nupuiksi. Kuori ja paloittele peruna. Nosta kukkakaalit ja perunapalat kattilaan kasvisliemeen. Mausta currylla. Anna kiehua hiljalleen noin 20 min.

Silppua ruohosipuli saksilla. Valmista leipäkrutongit: Kuutioi 1-2 viipaletta vaaleaa vuoka- tai paahtoleipää. Paista rasvassa teflonpannussa rapeiksi ja kullanruskeiksi. Puserra joukkoon pieni valkosipulin kynsi. Tai rasvaton ja nopeampi tekotapa: paahda leipä leivänpaahtimessa ja leikkaa kuutioiksi.

Soseuta keitto sauvasekoittimella tai yleiskoneessa. Sekoita joukkoon 2 rkl ranskankermaa ja sitruunanmehu. Maista, lisää tarvittaessa currya ja suolaa.

Kaada keitto lautasille ja sekoita varovasti 1 rkl ranskankermaa kuhunkin annokseen. koristele krutongeilla ja ruohosipulilla. 

Annoksessa noin: 137 kcal, hiilihydraattia 10 g, proteiinia 4 g, rasvaa 9 g, kuitua 3 g.

(Mestarikustannus Oy reseptikortit)