Löysin omena-ansa-ohjeen Pirkan sivuilta. Vähän piti tehdä muutoksia, kun oli vain yksi purkki rahkaa, vaikka ohjeessa oli 2. Korvasin toisen rahkapurkin vanilliinikreemillä ja vähensin sokerin ja vanilliinisokerin määrät puoleen. Alkuperäinen ohje täällä. Tähän kirjoitan ohjeen niin kuin minä ansan tein.

179199.jpg

Omena-ansa 12 annosta

Pohja

4 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

1 dl sulatettua margariinia

Puoleen pohjataikinasta lisäsin

150 g hedelmämix-jogurttia (rasvaton)

1 muna

Päälle

½ l omenakuutioita

1 tlk maitorahkaa

½ dl vanilliinikreemijauhetta

n. 2 dl vettä

½ tl vaniljasokeria

½ dl sokeria

3 munaa

Pinnalle

½ pohjataikinan muruseosta

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon sula margariini. Jaa seos kahteen osaan ja sekoita toiseen puoleen taikinasta jogurtti ja kananmuna. Kaada tämä puoli piirakkavuokaan (halkaisija väh. 30 cm ja korkeus 4 cm).

Sekoita kreemijauhe ja vesi ja jätä tekeytymään. Kuori ja kuutioi omenat. Ripottele omenakuutiot pohjalle. Sekoita täytteen aineet sekaisin ja kaada omenakuutioiden päälle. Ripottele pinnalle loput pohjataikinan muruseoksesta. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 min. Tarjoa jäähtyneenä.

179367.jpg

Nyt on maisteltu ja tosi hyvää oli! Mies kysyi onko nimi omena-ansa siksi, että siihen jää ansaan kun on niin hyvää?! Tehokas ansa siis on, kiinni siihen jää, pakko saada lisää! ;) Suosittelen!