Huomasin kaapeista löytyvän jauho- ym. pusseja, joiden pohjalla oli enää vähän jauhoja. Myös porkkanalaatikon yhteydessä vauvalle jättämäni porkkanasose löytyi jääkaapista, kun en ollut muistanut sitä pakastaa, enkä enää viitsinyt antaa sitä vauvalle (vaikka kyllä kai sen olisi voinut antaa kun pari päivää oli jääkaapissa ollut). Laitoin sitten kaiken näihin sämpylöihin ja niistä tulikin aivan ihania! Mies söi niitä töistä tullessaan 8 kpl! (eivät olleet kovin isoja) Porkkanasose ja siirappi toivat sämpylöihin ihanan makeuden, joka ei kuitenkaan ollut liian imelä, sillä en tykkää imelälimpuista yms.

244165.jpg

1 l vettä

50 g hiivaa

4 tl suolaa

½ dl siirappia

n. 2 dl porkkanasosetta

½ dl auringonkukansiemeniä

1½ dl ruisjauhoja

1 dl  ohrajauhoja

2 dl kaurahiutaleita

1 dl kauraleseitä

7 dl hiivaleipäjauhoja

n. 13 dl vehnäjauhoja

1 dl öljyä

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää kaikki ainekset, alusta taikina hyvin. Kohota, leivo sämpylöiksi, kohota ja paista + 225 asteessa 10-12 min.

Olen nyt tykästynyt noihin solmuihin sämpylänleivonnassa. Tulevat jopa helpommin kuin pyöreät sämpylät, jos on yhtään tarttuva taikina. Näitä tehdessä ei jää taikinaa leivinalustaan eikä käsiin.