Jee, nyt keksin uuden ihanan ruoan! Tämä ei kyllä nopeuta tai helpota ruoanvalmistusta, koska riisin keitin melkein kypsäksi ja kastikkeen tein ja periaatteessahan ruoka olisi ollut jo siinä valmista, eli riisiä ja kanakastiketta. Mutta minäpä yhdistin ne ja lisäsin joukkoon ja päälle juustoraastetta ja laitoin uuniin puoleksi tunniksi. Tuli tosi ihanaa, kun kastikkeen maku imeytyi riisiin. Koko perhe tykkäsi kovasti. Ja kastikettahan voi aina muunnella mielensä ja makunsa mukaan.
3 dl pitkäjyväistä riisiä
6 dl vettä
1 kanaliemikuutio
Keitä riisi lähes kypsäksi.
1-2 sipulia
½ keltainen paprika
300 g broilerisuikaleita
½ tl mustapippuria
½ prk Keiju Fraiche Taco
1 dl Flora Ruoka 7%
1½ tl pekoniliemijauhetta
1 dl mozzarellaraastetta
1 dl emmentalraastetta
Pilko sipuli ja paprika, kuullota ne tilkassa öljyä. Paista broilerisuikaleet kypsäksi, lisää kuullotetut sipulit ja paprikat. Lisää fraiche ja ruokakerma, mausta. (pekoniliemijauhe antoi aivan ihanaa makua, mutta toki muukin liemiaines käy tai mausta muilla mausteilla ja suolalla). Sekoita kypsä riisi ja kastike, lisää joukkoon juustoraaste, jätä ½ dl pinnalle ripoteltavaksi. Kaada seos uunivuokaan ja ripottele juustoraastetta päälle. Paista + 200 asteisessa uunissa ½ tuntia.
Tarjoa esim. raikkaan salaatin ja mustaherukkahyytelön kera.