Kokeilin kuinka vaniljakreemi passaisi omenapiirakkaan ja hyvin passasi. Valitettavasti piirakka tummui hieman liikaa, kun unohdin sen uuniin liian pitkäksi aikaa tehdessäni samalla aikaa noin sataa muuta hommaa. :) Mutta hyvää oli silti.

86226.jpg

Pohja:

150 g margariinia

1 dl sokeria

1 muna

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää seos taikinaan. Taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:

1 annos vaniljakreemiä (½ dl vaniljakreemijauhetta ja 2½ dl vettä/kermaa)

omenalohkoja

kanelia

Valmista vaniljakreemi ja anna seistä noin puoli tuntia. Levitä kreemi raa'an piirakkapohjan päälle, asettele omenalohkot kreemin päälle ja ripottele pinnalle vielä kanelia. Paista +200 C kauniin ruskeaksi reunoilta ;)