Kebablihaa voi tehdä itsekin! Valmis pötkö näyttää tältä. Siitä sitten vain vuolemaan lastuja ja nauttimaan! Kastike kruunaa koko jutun!

61811.jpg

1 kg jauhelihaa

2-4 tl mausteita (esim. chili, aromisuola, pippuri)

3 dl  korppujauhoja

Vaivaa jauhelihaa noin 20 min. ja lisää vähitellen korppujauhoja ja mausteet. Muotoile tangoksi leivinpaperin sisään. Laita jääkaappiin jähmettymään hetkeksi. Pistele leivinpaperiin reikiä, jotta rasva pääsee valumaan paketista uunipannulle/vuokaan. Paista ensin +100 C 90 min. Nosta sitten lämpö +150 C:seen ja jatka paistamista toiset 90 min.

Itse käytin tällä kertaa 700g sika-nautajauhelihaa, 2 dl korppujauhoja, 1 tl chilijauhetta, 1 tl aromisuolaa ja 1½ tl pippuriseos Rubinoa (Kotigastronomi), joka sisältää, musta-, viher- ja punapippuria, sipulia, paprikaa, valkosipulia. Vähän maistoin jo lihaa, olisi ehkä saanut olla vielä hieman enemmän mausteita ja suolaa, mutta toisaalta kastike kyllä antaa lisämakua.

Kebabpötkön voi myös pakastaa ja siitä vuolla ohuita lastuja ja kuumentaa ne sitten uunissa. Niin ja muutenkin kannattaa antaa ensin pötkön jäähtyä ja lämmittää lihalastut juuri ennen tarjoilua.

Kebabkastike

2 rkl HP-kastiketta (original)

3 rkl öljyä

2 rkl luonnonjogurttia / kermaviiliä

1 rkl tomaattipyrettä

        valkopippuria

        currya

2      valkosipulin kynttä

Kaikki ainekset vain sekaisin ja annetaan maustua vähän aikaa jääkaapissa.