Kokeilin broilerinjauhelihaa makaronilaatikkoon. Muna-maidon sijaan tein juustokastikkeen. Mokasin vain siinä, että en esikeittänyt kauramakaronia, joten se jäi "al denteksi", mikä siis normaalisti on hyvä pastalle, mutta ei mielestäni sovi makaronilaatikkoon, vaan siinä saisi olla kunnolla pehmeää.

89426.jpg

6 dl kauramakaronia (tai jotain muuta)

400 g broilerin jauhelihaa

1 sipuli

suolaa, currya, paprikajauhetta, mustapippuria

Juustokastike (ei tullut mittailtua aineita, mutta suunnilleen näin)

n. 50 g margariinia

n. ½ dl vehnäjauhoja

n. 7-8 dl maitoa

suolaa, valkopippuria

juustoraastetta

Esikeitä kauramakaroneja muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Ruskista sipuli ja jauheliha, mausta. Sekoita esikeitetty, valutettu pasta ja jauheliha keskenään ja kaada uunivuokaan.

Valmista juustokastike. Sulata margariini kattilassa, lisää vehnäjauhot. Lisää maitoa muutamassa erässä, että saat kastikkeesta sopivan paksuista. Anna hautua muutama minuutti. Mausta ja lisää juustoraastetta. Kaada kastike vuokaan makaroni-jauhelihaseoksen päälle. Ripottele vielä pinnalle juustoraastetta.

Paista + 200 asteisessa uunissa 30-45 min.