Tämän ohjeen olen bongannut joskus Vauva-lehden nettisivuilta ja muunnellut sitä hieman. Tämä on tosi hyvää ja ihanan pehmoista. Lapset tykkää varmasti!

102080.jpg

Tässä siis oma versioni. Alkuperäisessä oli muistaakseni tuplamäärä jauhelihaa, tomaattipyrettä ja vähemmän vettä ja mausteita. Vaikka vesimäärä tuntuu hurjalta, niin se kyllä imeytyy ja ruoasta tulee ihanan pehmeää. Annoksesta tulee iso lasagnevuoallinen.

400 g jauhelihaa

1 tlk tomaattimurskaa

1 tl suolaa

1 lihaliemikuutio /lihaliemijauhetta

½-1 tl mustapippuria

1-2 tl grillimaustetta

1-2 tl basilikaa, oreganoa tai pizzamaustetta (muita mausteita maun mukaan)

16-17 dl vettä

350 g pätkäspagettia

250 g sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija voimakas)

Laita vesi kiehumaan isoon kattilaan (tässä on hyvä käyttää vedenkeitintä apuna, niin tulee nopeammin ja energiaa säästävämmin ;) ),lisää lihaliemi. Ruskista jauheliha, mausta. Lisää jauheliha kiehuvaan veteen. Lisää sitten tomaattimurska ja odota, että kiehuu taas kunnolla. Lisää sitten spagetti ja keitä noin 5 min. Lohko sulatejuusto ja lisää kattilaan. Kun sulatejuusto on sulanut sekaan, kaada seos isoon uunivuokaan ja paista +200 C noin 45 min.