Kreemipullat on ihania! Ja vanilliinikreemi kestää myös pakastuksen. Sori, kuva on otettu suoraan pelliltä, mutta paistoin nämä myöhään illalla, enkä jaksanut enää ruveta miettimään kuvausta sen tarkemmin.

71479.jpg

30 kpl pullia

5 dl vettä tai maitoa

50 g hiivaa

1 tl suolaa

1 rkl kardemummaa

1 kananmuna

1½ dl sokeria

13-14 dl vehnäjauhoja

150 g sulatettua margariinia

Vanilliinikreemi:

1 dl Kotigastronomi vanilliinikreemijauhetta

3-3½ dl vettä (tai maitoa)

Voiteluun:

munaa ja sokeria

Koristeluun:

cocktailkirsikoita

ananasrenkaita tai säilykepersikoita

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, kardemumma, sokeri ja kananmunat, sitten jauhot aluksi vispilällä vatkaten ja loput kädellä alustaen. Vältä liikaa vaivaamista, ettei taikina sitkisty, sillä silloin pullat eivät tahdo pitää muotoaan ja kreemi ei pysy paikallaan. Lisää lopuksi sulatettu margariini. Ripottele päälle hieman jauhoja ja laita taikina liinan alle kohoamaan noin puoleksi tunniksi.

Leivo kohonnut taikina pyöreiksi pulliksi ja kohota vielä liinan alla pellillä leivinpaperin päällä. Tee tässä vaiheessa vanilliinikreemi tekeytymään. Sekoita vanilliinikreemijauhe ja neste ja anna seistä noin puoli tuntia. Kreemin omassa ohjeessa sanotaan 1 dl jauhetta/2½dl nestettä, mutta mielestäni siitä tulee niin paksua, että olen lisännyt nesteen määrää.

Paina kohonneisiin pulliin syvennys jauhotetulla juomalasilla. Voitele reunat halutessasi munalla ja ripottele sokeria päälle. Laita lusikallinen kreemiä syvennykseen ja koristele halutessasi esim. cocktailkirsikan puolikkaalla ja ananaspalalla/persikkasiivulla. Paista +225 asteessa noin 10 min.

Vinkki! Katso myös Hellapoliisin ja Jennan kreemipullaohjeet!