Mustaherukkahyytelö on ihana lisäke liharuoille. Hyytelö onnistuu parhaiten hieman raaoista tai juuri kypsyneistä happamista marjoista, joissa on runsas pektiinipitoisuus.

Vielä haluaisin löytää hyvän ohjeen mustaherukkahillolle. Semmoiselle, mitä koulussa oli kanaviillokin kanssa tarjolla. Olen kokeillut tehdä hillosokerilla, mutta siitä ei tule semmoista. Tietäisikö joku hyvän reseptin ja viitsisi sen mulle paljastaa? Olisin tosi tosi kiitollinen! 

145190.jpg

Hyytelön teko-ohjeet löytyvät mm. Kotimaiset kasvikset-sivuilta, josta tässä suora lainaus:

Hyytelön perusohje

1 l mehua
750- 800 g (9-12 dl) sokeria

Mittaa sokeriton mehu kattilaan sekoittamatta ja kuumenna se kiehuvaksi.
Sekoita sokeri vähitellen joukkoon.
Keitä sekoittamatta noin 10 - 15 minuuttia.
Tee hyytelökoe.
Jos hyytelö ei 20 minuutin keittämisen jälkeen hyydy, ota avuksi hyytelöitymisaine, esim. pektiini.
Tölkitä puhtaisiin, kuumiin tölkkeihin ja sulje heti.
Jäähdytä ja vie kylmään.

Hyytelökoe:

  • Tiputa ruokalusikallinen keitosta kylmälle lautaselle ja jäähdytä jääkaapissa.
  • Vedä lusikalla vako mehun keskelle. Jos vako ei umpeudu, hyytelö on valmista.
  • Tai: Ota keitosta kuivaan lusikkaan ja kokeile pisaroiden putoamista. Kun viimeiset pisarat putoavat raskaasti, hyytelö on valmis.
  • Lopullisesti hyytelö hyytyy vasta jäähtyessään.