Minä olen ihan noviisi näissä juustokakku- ja liivatejutuissa, mutta lukemalla erinäisiä juustokakkureseptejä Lintu75:n ja Marien blogeista, sävelsin oman kakkuni kaapista löytyneistä aineksista. Ja hyvää tuli! Kuva ei kyllä taas näytä yhtään siltä mitä se todellisuudessa oli. Pinta oli niin kiiltävä, että siitä ei vaan saanut minun kuvaustaidoillani parempaa kuvaa.

92591.jpg

Pohja

2 munaa

1 dl sokeria

3 rkl perunajauhoja

3 rkl tummaa kaakaojauhetta

½ tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Paista voidellussa ja jauhotetussa irtopohjavuoassa 175 asteessa noin 15-20 min. Jäähdytä pohja.

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja sen päälle jäähtynyt pohja. Valmista täyte.

Suklainen täyte

200 g Hovi 13% maustamaton

1½ dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 dl vaahtoutuvaa suklaakastiketta (Pirkka)

2 dl Flora vispiä

4 rkl kahvia

6 liivatelehteä

1 rkl kaakaojauhetta

Sekoita sokerit tuorejuustoon. Vaahdota vispikerma. Vaahdota suklaakastike. Sekoita suklaavaahto tuorejuusto-sokeriseokseen. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5 min. Kiehauta kahvi, siivilöi kaakaojauhe kahviin.(kaakaojauhetta voisi laittaa enemmänkin, että tulisi tummempi ja suklaisempi, tai sitten voisi sulattaa sekaan suklaata, mutta mulla ei ollut). Puristele liivatteista vedet ja liuota ne kuumaan kahviin. Sekoita liivateliemi ohuena nauhana tuorejuustohässäkkään. Lopuksi kermavaahto kevyesti käännellen. Kumoa täyte pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Mustaherukkakiille

3½ dl mustaherukoita

2 dl vettä   1 dl sokeria

3 liivatelehteä

Keitä mustaherukoita vedessä muutaman minuutin ajan. Siivilöi marjat pois. (Tai käytä valmista mustaherukkamehua.) Lisää sokeri ja sekoittele kunnes sulaa mehuun. Jäähdytä mehu. Liota liivatteita runsaassa kylmässä vedessä. Kiehauta pieni määrä (n. 2rkl) mehua tai vettä ja liuota liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana jäähtyneeseen mehuun koko ajan sekoittaen. Kaada kiille suklaatäytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Irrota hyytynyt kakku vuoan reunoista kiertämällä esim. lastalla tai veitsellä ympäri. Irrota vuoan reuna ja nosta kakku tarjoiluvadille.

Viisaammilta ja kokeneemmilta kysyisin

a) kuinka pian kiillekerroksen voi laittaa tuon paksumman täytteen päälle? Itselläni kakku seisoi yön yli jääkaapissa ja vasta seuraavana päivänä laitoin kiilteen, koska en aiemmin saanut siihen tilaisuutta. Mutta vastaisuudenvaralle, voiko sen laittaa melkein heti päälle vai pitääkö antaa ensin hyytyä kunnolla?

b) kuinka nostatte kakun tarjoiluvadille "turvallisesti" niin ettei kakku hajoa? Minulla oli kolme lastaa ja siskon kädet apuna ja juuri ja juuri ehjänä saatiin siirrettyä, mutta miten tästä selviää yksin? Vai tarvitseeko siinä aina lisäkäsiä? :)

c) kuinka arvioitte montako liivatetta massaan tulee? Olisiko kenties vähempikin määrä riittänyt tähän? Ihan hyvä koostumus kyllä oli ja mukavasti pysyi kasassa ja oli semmoista "lohkeavaa".