Piti tehdä pääsiäiseksi kakku, että pääsin käyttämään aiemmin tekemäni marsipaanikoristeet! ;) Ohje löytyi Pirkan sivuilta.
Aprikoosi-suklaakinuskikakku
150 g margariinia<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
3 dl sokeria
3 munaa
2 dl appelsiinitäysmehua
3½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
Kostutus:
1 dl appelsiinimehua
Täyte:
2 tlk (á 420g) aprikoosin puolikkaita
Suklaakinuski:
2 dl vispikermaa
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
100 g taloussuklaata
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää jauhoseos taikinaan siivilän läpi vuorotellen huoneenlämpöisen tai hieman lämpimämmän appelsiinitäysmehun kanssa. (Kakku kohoaa tasaisemmin kun neste ei ole jääkaappikylmää.) Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 litran kakkuvuokaan (halkaisija 22 cm). Paista 175 asteessa noin 50 min. Jäähdytä pohja ja leikkaa se neljään osaan.
Leikkaa valutetut aprikoosit ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna kattilassa kerma, fariinisokeri ja sokeri koko ajan sekoittaen. Keitä pari minuuttia kunnes kinuski on sakeahkoa. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Kuumenna kunnes suklaa sulaa, mutta älä keitä. Kostuta pohjalevyt appelsiinitäysmehulla. Levitä kakkupohjalle noin 1/2 dl suklaakinuskia ja noin 1/3 aprikooseista. Täytä muut välit samoin. Levitä loppu suklaakinuski kakun päälle ja reunoille. Koristele kakun reunat karkeaksi rouhituilla pähkinöillä. Anna kakun kostua yön yli jääkaapissa. Kakku säilyy mehevänä useita päiviä.