Tässä erittäin herkullinen ja juhlava kalaruoka! Mies kehui, että on paras kalaruoka ikinä! Ohje on Ruoka Pirkasta.

539292.jpg

KIRJOLOHIKÄÄRYLEET

(6 annosta, á 160 g)

  • 1 (700-800 g) nahallinen kirjolohifilee
  • n. 3/4 tl suolaa
  • n. 1/2 tl sitruunapippuria
  • n. 150 g maustettua tuorejuustoa (katkarapu, tilli, ruoho-
  • sipuli)
  • 1 ps (180 g) Pirkka-katkarapuja (pakaste)
  • nippu tilliä
  • 2 dl kuohu- tai ruokakermaa

1. Leikkaa kirjolohifilee vinottain ohuiksi viipaleiksi graavin kalan tapaan. Levitä viipaleet työlaudalle. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Annostele viipaleille nokare tuorejuustoa pikkulusikalla ja asettele juuston päälle katkarapuja. Jätä muutama katkarapu koristeeksi. Hienonna juuston ja katkarapujen päälle tilliä.2. Kääri viipaleet tiiviisti rullalle ja lado rullat laakeaan vuokaan vieri viereen. Kaada vuokaan kerma tai ruokakerma.3. Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia. Koristele hienonnetulla tillillä ja katkaravuilla. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.