Aloitettiin siskon kanssa jo havukranssien teko. Säilyvät kyllä hyvin jouluun asti, kun säilyttää ulkona. Tai kyllä minä laitan oveen jo hyvän aikaa ennen joulua.

220482.jpg

Tässä aluksi tarvikeaineet kranssin kehyksen tekoon, eli suoria pajunoksia ja ohutta rautalankaa.

220484.jpg

Aloita esim. kahdella pajunoksalla, jotka laitat vierekkäin. Rullaa rautalangalla ympäri aika tiheään. Lisää matkan edetessä aina uusia oksia, jolloin kranssikehys paksunee ja pitenee. Taivuta samalla jo hieman kaarelle. Tätä jatkat sen mukaan, kuinka paksun ja ison kehyksen haluat.

220485.jpg

Lopulta taivuta ympyrän muotoon. Yli menevät oksat voit joko leikata, tai sitten kieritellä ne vielä tuonne eteenpäin, kuten minä tässä tein.

220486.jpg

Valmis kehys tai pohja tai miksi sitä nyt kutsutaankin, näyttää tältä.

220496.jpg

Seuraavaksi katko kuusenoksista pieniä nättejä latvoja. Latvat kannattaa kerätä käteen 2-4:n nippuihin.

 220487.jpg

Aseta nippu kerrallaan kehyksen päälle ja kiepauta rautalangalla kehyksen ympäri kiinni. Jatka näiden nippujen laittamista melko tiheään ja mieluiten siten, että vuorottelet nipun sijaintia oikealla, keskellä ja vasemmalla, jolloin reunatkin peittyvät hyvin.

220490.jpg 

Näin se homma etenee... Lopuksi kun kranssi on täynnä, tee rautalangasta vielä ripustuslenkki, katkaise lanka  ja pujottele loppuosa kehyksen sisään.

Koristele kranssi haluamillasi koristeilla. Laitan kuvaa koristelusta sitten kun teen niitä. Joo ja valmiista kranssista en muistanut ottaa kuvaa, laitan sen vaikka huomenna... tai siis tänään...

222045.jpg

No niin tässä siis valmis kranssi, koristeet vaan vielä puuttuu.