Enhän minä sitten muistanut kuvata kasvihuoneen alkutilannetta, mutta tässä kuvia eilisillalta.

664054.jpg

Laitoin tähän kasvimaaplänttiin tänä vuonna vain avomaankurkkua, kurpitsaa ja kesäkurpitsaa. Nuo kolme on muistaakseni kurpitsan taimia. Sitä luulee muistavansa mitä on mihinkin laittanut, vaan nyt jo on epävarmaa! No näkee kai sen sitten mitä niistä alkaa tulla. ;) Lisäksi kylvin avomaakurkun ja kesäkurpitsan siemeniä tuohon. Raparperista on tehty jo parit kiisselit ja piirakat.

664056.jpg

Tässä näkyvät mahtavat tomaatintaimet. Ostin ne Oulusta Välivainion Puutarhalta. Siellä on todella hyvät taimet! Tilli ja persilja ovat itäneet hyvin.

664059.jpg

Etualalla samettiruusua ötököitä karkottamaan. Vähän joka nurkkaan laitoin tuoksuhernettä hyvää tuoksua tuomaan. Laattojen välissä avomaankurkun taimia. Ruukussa amppelitomaattia, jota tilaisn Viherpeukaloilta. Taimet olivat kyllä aika kärsineen näköisiä kun tulivat. Toivottavasti kuitenkin piristyvät tuosta.

664058.jpg

Isommat kasvihuonekurkun taimet ostin myös Välivainion puutarhalta, niiden edessä pienempiä itsekasvattamiani taimia. En uskaltanut luottaa pelkkiin omakasvattamiin...

664060.jpg

Puutarhalta ostin myös yhden kesäkurpitsan taimen, jossa onkin jo kaksi kukkaa, vaan harmikseni kumpikin ovat tyttökukkia, joten ei voi pölyttää. :(

664051.jpg

Vähän pihakukkiakin. Tässä iiris..kai.

664052.jpg

Ja tässä orvokit samalla paikalla kuin nämä joulukuussa kukkivat. Ovat siis niiden jälkeläisiä. Toukokuussa tähän jo tulivat, joten ei ollut montaa kuukautta väliä!

664062.jpg

Tykkään noista sulkasaniaisista tuossa kiven juurella. Kevätesikot kukkivat ja kuunliljat nousevat. Helmihyasintit lopettavat kukkimista. Krookukseni olivat ihan onnettomia ja useimmat tekivät vain heinämäiset lehdet. Rikkaruohoja pitäisi kitkeä ja kivet nostella ja siistiä niiden välit.

664063.jpg

Vielä on noita aukkokohtia tuolla penkissä, mutta kyllä se vaan on täydempi ja tuuheampi kesä kesältä. Unikot ovat levinneet kovasti, kun kaksi kesää sitten kaksi tainta laitoin.