Kylläpä vajaassa kahdessa viikossa kerkeää tapahtua paljon kasvimaailmassa! Sitähän ei huomaa, jos joka päivä käy kastelemassa, hoitamassa ja kurkkimassa, mutta kun oli pois kotoa ja tuli takaisin, niin eihän sitä enää omakseen tuntenut! Kaikki on kasvanut ihan hirveesti! Ja nyt taas tajuaa, että liian tiuhaan taisin taas tunkea taimia ja siemeniä... vaan kun niitä pikkuisena maahan laittaa, niin näyttää että kyllähän sinne mahtuu vaikka mitä. Voipi olla loppukesästä aikamoinen viidakko.

111520.jpg

Tomaatin taimet ovat kasvaneet kovasti ja varkaita oli kasvanut joka väliin. Niitä sitten illalla kotiin tultuani nypin pois ja tuoksuttelin tomaatin ihanaa tuoksua. Amppelitomaateissa on jo paljon kukkia ja muutama raakilekin. Kelta- ja valkosipulit ovat kasvattaneet jo komeasti vartta, siitä voi napsia jo salaattiin ja ruokiin.

Valkosipulia en ole ennen itse kasvattanut, joten ihan uusi kokeilu on mulle. Naapuri kehui, että niistä tulee tosi hyviä ja että varretkin voi käyttää. Mielelläni otan kasvatus- ja käyttövinkkejä kokeneemmilta vastaan!

111521.jpg

Kurkuntaimetkin ovat jo näin isoja! Pitää alkaa viritellä tukinaruja niille. Vasemmalla reunalla vihertää tilli ja vihersipuli.

111524.jpg

Avomaankurkuissa on jo paljon pieniä kurkunalkuja. Kesäkurpitsassa jo ostaessa valmiina ollut kurpitsanalku kuitenkin oli kuivahtanut istutuksen jälkeen, mutta kukkia tulee koko ajan lisää. Harmi vain kun läheskään joka kukasta ei tule kurpitsaa, vaan täytyy odottaa tyttökukkia, jotka sitten pölytetään poikakukkien siitepölyllä. Kylvämäni viime vuotiset kurpitsansiemenet olivatkin itäneet kaikki! Täytyy etsiä niille uusia koteja, sillä ei ne ainakaan tuossa mahdu kasvamaan kaikki!

Laattojen välissä on rivi retiisiä ja edessä lehtisalaattia. Välissä on vielä rivi persiljaa, sen juuri ja juuri erottaa. 

111527.jpg

Samettikukat ovat kasvaneet kovasti ja tehneet jo kukannuppujakin. Pitäisi alkaa keksiä niillekin sijoituspaikkaa.