Joku aika sitten huutelin mustaherukkahillon perään. Ei löytynyt ohjetta keltään ja netistä löysin yhden ohjeen. Emme kyllä tykänneet siitä, oli kirpeää ja mausteista. Äitini teki samaa, mutta käytti sokerin tilalla hunajaa. Hän tykkäsi siitä kovasti. Emme ole päässeet maistelemaan ja vertailemaan toistemme tuotoksia, joten en osaa sanoa onko mielipide-eromme makuasia vai hunajasta johtuva. Tässä kuitenkin ohje, jos joku haluaa kokeilla.

164482.jpg

Mustaherukkahillo Tulostuskelpoinen sivu

1 kg mustia viinimarjoja
4 dl Kotitalous-hunajaa
3 tl neilikkaa
3 tl kanelia
2 tl muskottikukkaa
1 dl Rajamäen omenaviinietikkaa

Keitä mustaviinimarjoja ja hunajaa noin 15 minuuttia. Lisää mausteet ja etikka ja keitä edelleen miedolla lämmöllä 30 minuuttia. Tölkitä hillo kuumana. Säilytä kylmässä. Tarjoa linturuokien kanssa.

MUSTAHERUKKAHILLO

1 kg mustia viinimarjoja
600 g sokeria
3 tl kanelia
3 tl neilikkaa
2 tl muskottikukkaa
1 dl Rajamäen Hunaja-omenaviinietikkaa

Keitä viinimarjoja ja sokeria yhdessä 15 minuuttia. Lisää mausteet ja etikka ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä 30 minuuttia. Tölkitä hillo kuumana. Tarjoa esim. kalkkunan tai muiden linturuokien lisäkkeenä. Säilytyslämpötila +10 C

Hmmm... nyt kun ohjeita katsoo näin peräkkäin, niin ehkä se sitten on tuo hunaja se ratkaiseva tekijä, koska sokeriversiossa pitäisi olla hunaja-omenaviinietikkaa, mutta minä tein sen tavallisella omenaviinietikalla.

Vielä kerkeää kertoa, jos jollakulla on tiedossa joku hyvä mustaherukkahillo-resepti! Äidillä on vielä monta pensasta täynnä marjoja!