Syyslomalla sain kivasti käsitöitä ja askarteluita tehtyä. Leikkelin useita kymmeniä 3D-joulukuvia valmiiksi, virkkasin 4 ponchoa ja neuloin tyttärelle lapaset ja sukat.

1040743.jpg

Ruokapuoli oli nopeaa ja lasten mieliruokia, mutta toki perinteinen loman tervetuliais-pippuripihviateria piti tehdä ja nauttia kahden kesken lasten nukkuessa. Tällä kertaa minä toimin pihvinpaistajana miehen katsoessa formuloita Kimin voittaessa maailmanmestaruuden.

1040742.jpg

Pihvit olivat valmiiksi pippuroidut ja valkosipuliperunat Saarioisten. Paistoin pihvit pannulla muutaman minuutin puoleltaan, kaadoin pannulle ruokakermaa, murustelin mukaan Mustapekka-juustoa ja pienen lorauksen sinappia ja annoin kastikkeen kiehua kokoon. Perunat lämmitin uunissa ja laitoin samalla uuniin lämpenemään puolikkaita tomaatteja, sekä vaaleaa leipää, jonka päällä Aurajuustoa. Juomana Gato Negro-punaviiniä ja tunnelman luojana takkatuli ja kynttilänvalo.

1040744.jpg

Innostuin vähän ostelemaan leivontavälineitä: pikkumuffinssipellin, neliö irtopohjavuoan, muovisia raappoja ja lastan. Täytyy isänpäivänä testailla noita uusia juttuja.

1040745.jpg