Tässä kuvaa eilen poimimastani kasvihuoneen sadosta. Siis ensimmäinen kesäkurpitsa ja ensimmäiset kasvihuonekurkut. Kurkut ovat kyllä lyhysiä, mutta kun kasvoivat ihan maata vasten, niin katsoin parhaammaksi ottaa ne jo pois, kun kuitenkin paksuutta on jo ihan hyvin.

734407.jpg

Amppelitomaattia mulla on nyt punaisena ja keltaisena. Ovat Viherpeukaloilta jokin sekoitus, jossa taisi olla kolmea eri lajiketta amppelitomaatteja. Tillit ja persiljat pitäisi leikta ja pakastaa jo, kun ovat niin hyvin kasvaneet.

Kyllä on nyt niin erilaista kasvua kuin kahtena aikasempana vuotena: kiitos hyvän mullan! Aikaisempina vuosina meillä oli semmoista turvemultaa, joka ei imenyt vettä ollenkaan. Tillit ja persiljat olivat tosi kitukasvuisia näihin verrattuna ja kurkkujen ja tomaattien juuret kasvoivat ihan mullan pintaan, että olisivat saaneet vettä raukat. Vaan pakkohan sitä "multaa" oli käyttää, kun kuorma sitä tilattiin kun kehuivat, että se on hyvää nimenomaan kasvihuoneeseen!

Tehtiin sitten ensimmäisestä kesäkurpitsasta suosikkiamme, eli puutarhurin pastaa! Tomaatit siihen olivat vielä kaupasta, nuo pikkutomaatit syötiin salaatissa.

734408.jpg

Niin ja täältä löytyy kesäkurpitsaohjeita enemmänkin! Ja mielelläni ottaisin taas uusia vinkkejä ja reseptejä kesäkurpitsalle! On vielä muutama viime kesänä saaduista resepteistäkin kokeilematta, joten ne ainakin täytyy testata. Harmi vain kun mulla on nyt vain yksi kesäkurpitsan taimi, joka tuottaa satoa. Istutin ulos niitä enemmänkin, mutta kun ne ovat vielä siinä huonossa mullassa (kun en joka paikkaan hennonut kerralla multia vaihtaa säkeistä) , niin eivät ole siinä kasvaneet. :(